Gezinscoach Sonja Weijmarhausen

Kan het ook anders? In Balans

Het is zo ver! Mijn eigen bedrijf als gezinscoach. Waarom? Omdat ik vind dat ieder gezin in Nederland een gezinscoach verdient. Opvoeden kan soms lastig zijn! Je kent die momenten vast wel, dat je niet meer weet wat je het beste kan doen. Het valt me op dat het niet echt gebruikelijk is om te delen dat je vastloopt en hulp kunt gebruiken. Wie vertelt op het schoolplein: ik kom net bij de gezinscoach vandaan? En waarom eigenlijk niet?

Het rare is, voor bijna alles bestaat een cursus of opleiding, maar niet voor het opvoeden van je eigen kind. Ik maakte zelf wel eens het grapje: een gebruiksaanwijzing zou zo handig zijn. En op een dag dacht ik: daar kan ik zelf toch aan meewerken?

De afgelopen 10 jaar werkte ik als leidinggevende in het bedrijfsleven. Al tijden liep ik rond met de gedachte: ik haal veel voldoening uit het begeleiden van mensen, wat kan ik daarmee doen? In 2017 gooide ik het roer om en volgde ik een coachopleiding. Ik gun ieder gezin een harmonieus thuis en het is mijn passie om ouders hierbij te begeleiden en dit mogelijk te maken.

Tijdens mijn opleiding merkte ik dat veel ouders denken dat ze alles alleen moeten kunnen. Misschien denk jij dat ook, of dat je zelfs faalt als je om hulp vraagt. Maar die gedachtes helpen je gezin niet verder, en ze zijn absoluut niet nodig. Gelukkig is dat ook aan het veranderen, ik hoor steeds vaker dat gezinnen een coach benaderen.

Het zou toch geweldig zijn als over een paar jaar de begeleiding door een gezinscoach net zo gewoon is als een behandelingen bij de fysiotherapeut of zwemles voor je kind! Dus aarzel niet om een coach in te schakelen.

Ik heb gemerkt dat vreemde ogen juist een meerwaarde zijn. Inzicht krijgen in je eigen patronen en samen doorbreken wat je anders wil. Hoe prettig is het om thuis samen weer in harmonie te zijn. Maak gerust een afspraak met mij. Laten we samen die gebruiksaanwijzing maken die bij jouw gezin past!

Deel dit bericht op