Wil je mij inschakelen als gezinscoach?

Dan wil je vast eerst weten wie ik ben, want je vertelt tenslotte niet zomaar aan iedereen je verhaal. Dus: ik ben Sonja Weijmarshausen!

Na mijn studie technische bedrijfskunde werkte ik zo’n vijftien jaar in het bedrijfsleven, en als leidinggevende stuurde ik diverse teams aan. Het samenwerken met collega’s gaf me veel energie. Bij problemen ging ik graag samen met de teamleden op zoek naar oplossingen.

Steeds meer voelde ik: mensen coachen, daar ligt mijn hart. Niet vreemd eigenlijk, want mijn vader werkte als maatschappelijk werker bij de Riagg. Het werken met (en luisteren naar) mensen is me dus van jongs af aan bijgebracht.

In 2017 besloot ik mijn gevoel te volgen en ben ik begonnen aan de coaching-opleiding gezins- en opvoedcoach. Deze heb ik met veel enthousiasme afgerond. Zoveel geleerd, geweldige mensen ontmoet, oefeningen gedaan en gezinnen begeleid … en ook veel over mezelf te weten gekomen, waardoor ik anderen nog beter kan begeleiden.

Inmiddels heb ik in 2019 ook de Practitioner opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) met veel plezier gevolgd en afgerond. In September 2019 ben ik als Jeugdconsulent gaan werken bij het Jeugd- en Gezins Team. Hier werk ik nog steeds met veel plezier. Sinds begin 2021 ben ik ook geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

Als moeder van een dochter en zoon begrijp ik maar al te goed voor welke uitdagingen je komt te staan als ouder. Ook ik had (en heb nog steeds wel eens) van die momenten waarop ik dacht: waarom luisteren ze nou niet? En stop nou eens met dat geruzie! Ouder zijn is best een kunst.

Intussen heb ik veel gelezen en geleerd over hoe kinderen denken, wat wel en niet kan werken binnen gezinnen en hoe belangrijk je rol als ouder is. Ook is mij steeds duidelijker geworden hoe je werk, gezin en een sociaal leven kunt combineren.

Met de ervaring uit mijn werk, mijn eigen ervaringen als moeder en een stevige basis aan opgedane kennis en vaardigheden startte ik in 2018 vol vertrouwen als gezins- en opvoedcoach. Graag begeleid ik jou en je gezin, zodat je (nog) meer kunt genieten van elkaar!

Met hartelijke groet,

Sonja Weijmarshausen

In een fijne sfeer thuiskomen na een dag werken?

Ontdek hoe het anders kan binnen je gezin!

 

Neem vrijblijvend contact met mij op,

voor een gratis kennismakingsgesprek.